Tobiasen haalt herinneringen naar boven: 'Baal dat ik daar geen notities van heb'

Tobiasen haalt herinneringen naar boven: 'Baal dat ik daar geen notities van heb'

Gepubliceerd: zondag 15 november 2020 om 10:15zo 15-11-2020 om 10:15

Laatste update: zondag 15 november 2020 om 10:42zo 15-11-2020 om 10:42

Ole Tobiasen kent tot dusver een uitstekend seizoen bij Almere City. De ploeg van de Deense trainer verloor nog geen enkele wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie en staat momenteel op de tweede plaats.

Tobiasen geniet van het succes bij Almere, maar vindt dat hij nog veel te leren heeft in het trainersvak. Tobiasen is sinds 2019 trainer van De Zwarte Schapen, die daarvoor werkzaam was in de jeugdopleiding van SC Heerenveen. De oefenmeester heeft nog altijd een goede band met zijn oude werkgever.

"Elke keer als ik in Heerenveen kom, word ik met open armen ontvangen", stelt Tobiasen tegen het Friesch Dagblad. Tobiasen vindt het mooi om te zien dat twee oud-ploeggenoten momenteel het eerste elftal van de Friese club leiden. "Johnny Jansen en ik zijn van hetzelfde bouwjaar en hij speelde in het tweede toen ik bij Heerenveen kwam. Jeffrey Talan liep altijd rond in de jeugdopleiding van Heerenveen en is nu assistent van Johnny."

Tobiasen geeft aan dat hij eigenlijk nog gedacht had trainer te worden. "Als speler was ik nooit zo bezig met het trainersvak, maar naarmate de jaren vorderden begon het wel meer aan me te trekken. Zes jaar geleden begon het echt te kriebelen en toen ik assistent-trainer werd, smaakte dat nog steeds naar meer."

De 45-jarige Deen beseft zich nu dat hij misschien eerder aan een loopbaan als trainer had moeten denken. "Ik baal er nu ook best wel van dat ik in mijn tijd als speler nooit eens aantekeningen heb gemaakt van de trainingen die Foppe gaf", lacht Tobiasen. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws