Van der Vaart ziet één Frenkie de Jong-minpunt: Hij denkt er niet aan

Van der Vaart ziet één Frenkie de Jong-minpunt: "Hij denkt er niet aan"

15-11-2020 18:31
37

Rafael van der Vaart stipt een minpunt van Frenkie de Jong aan. De middenvelder van FC Barcelona en het Nederlands elftal mag volgens de analist vaker op doel schieten. Dat doet De Jong zelden.

Van der Vaart noemt De Jong de beste speler van het Nederlands elftal, maar is ook kritisch. "Ik ben een enorme fan van hem, maar wat ik bij hem echt mis is het scoren en schieten. Ik geloof nog steeds dat hij het heeft, maar hij denkt er niet aan", zegt Van der Vaart bij de NOS.

Van der Vaart laat een moment zien van de wedstrijd tussen Nederland en Spanje. De Jong stak naar binnen, maar weigerde de bal op de vrijstaande Steven Berghuis te spelen. In plaats daarvan koos hij voor iets anders. "Hij is zó goed, hij moet het gezien hebben", zegt Van der Vaart.

"Op een of andere manier heeft hij niet het vertrouwen en de vorm. Dat verwacht ik van hem, zeker als de beste speler van Oranje. Vertrouwen en vorm horen bij elkaar. In de laatste fase zie ik dat van hem te weinig."

De Jong maakte in 57 Eredivisie-wedstrijden voor Ajax vier goals. Voor Barcelona scoorde hij twee keer en voor Oranje één keer.

No Poll