Ronaldo, Rivaldo en Roberto Carlos aanbevolen bij PSV: 'Het Ajax moeilijk maken'

Ronaldo, Rivaldo en Roberto Carlos aanbevolen bij PSV: 'Het Ajax moeilijk maken'

16-11-2020 20:37
48

Aad de Mos werkte bij PSV samen met Harry van Raaij, die vandaag op 84-jarige leeftijd overleed. De Mos was trainer bij de club uit Eindhoven, terwijl Van Raaij op dat moment de penningmeester was.

De Mos leverde destijds een lijstje met drie Braziliaanse spelers in bij Van Raaij, die ervoor moesten zorgen dat PSV weer mee ging doen in Nederland en Europa. "Ik ben toen naar Brazilië geweest, daar heb ik drie wedstrijden bezocht", vertelt De Mos in gesprek met FOX Sports. "Daar staken er drie bovenuit: Roberto Carlos, Rivaldo en Ronaldo. Ik leverde de rapporten in en zei: als we die drie naar Eindhoven kunnen halen, kunnen we een eind komen. Om het Ajax moeilijk te maken, zelfs in Europa hadden we furore kunnen maken."

"Alles werd op de weegschaal gegooid. We wilden het stap voor stap doen", geeft De Mos aan. PSV haalde Ronaldo en besloot af te wachten hoe hij zich zou ontwikkelen, voordat er naar Roberto Carlos en Rivaldo gekeken werd. Die bleken uiteindelijk niet haalbaar. "Maar we hebben goede tijden gehad met het koppel Ronaldo/Nilis."