'Liverpool houdt hoop: ziekenboeg stroomt mogelijk snel leeg richting 'Ajax''

'Liverpool houdt hoop: ziekenboeg stroomt mogelijk snel leeg richting 'Ajax''

17-11-2020 08:40
29

Liverpool leeft in spanning toe naar de Premier League-topper tegen koploper Leicester City. The Reds hopen zondag alweer een beroep te kunnen doen op Jordan Henderson en Andy Robertson, nadat beide spelers geblesseerd raakten tijdens de interlandperiode. Ook andere steunpilaren zijn op de weg terug richting de duels met Atalanta Bergamo en Ajax.

Henderson verliet aangeslagen het veld tijdens het duel met België. De aanvoerder van Liverpool laat het treffen met IJsland aan zich voorbij gaan vanwege een spierblessure. Robertson moest het treffen van Schotland tegen Slowakije al missen, maar tegen Israël zit de linksback woensdag wel weer bij de wedstrijdselectie. Dat nieuws geeft Liverpool enige hoop, terwijl ook Henderson waarschijnlijk op tijd fit is, meldt The Liverpool Echo.

Het zou een meevaller betekenen voor manager Jürgen Klopp, die de komende maanden geen beroep kan doen op centrale verdedigers Virgil van Dijk en Joe Gomez. Joël Matip, de enige andere centrumverdediger in de selectie, was de afgelopen weken niet geheel fit, maar lijkt speelklaar. Dat geldt ook voor Fabinho, en Thiago Alcántara wordt eveneens spoedig terugverwacht. Trent Alexander-Arnold heeft nog wel meerdere weken nodig. Tot slot zijn er vraagtekens rond Mohamed Salah, die positief testte op het coronavirus. Hij wordt nog verder getest.

De Premier League-kampioen wacht de komende weken een bijzonder druk programma. Na Leicester volgen eerst duels met Atalanta Bergamo (25 november), Brighton & Hove Albion (28 november) en Ajax (1 december). Volgens de lokale krant is er dus enig reden tot optimisme: Matip, Robertson, Henderson en Fabinho lijken inzetbaar. Ook Thiago kan die duels nog halen.

Voor Salah komt Atalanta vermoedelijk te vroeg, maar tegen Ajax lijkt hij wél van de partij. Naast de langer geblesseerden Van Dijk en Gomez moet daarmee mogelijk alleen Alexander-Arnold verstek laten gaan in de Champions League-wedstrijden.