'Net een school: mijn coach was Bergkamp en ik voetbalde met Frenkie de Jong'

'Net een school: mijn coach was Bergkamp en ik voetbalde met Frenkie de Jong'

17-11-2020 17:13 Laatste update: 17:36
33

Mateo Cassierra stond tussen 2016 en 2019 onder contract bij Ajax, maar de spits wist niet door te breken in de Johan Cruijff Arena. De Colombiaan heeft genoten van zijn tijd in Amsterdam en denkt met veel plezier terug aan de trainingssessies met Dennis Bergkamp en Frenkie de Jong.

Ajax nam vorig jaar afscheid van Cassierra, die op dit moment voor het Portugese Belenenses speelt. Hij denkt met veel plezier terug aan zijn tijd bij Ajax. "Als je Colombia verlaat en je komt bij Ajax terecht, dat is iets compleet anders", begint Cassierra in gesprek met EFE Agency, geciteerd door Gol Caracol. "Ik heb veel geleerd, het is net een school. Mijn coach was Bergkamp en ik voetbalde samen met De Jong. Het was een hele leuke tijd."

Cassierra geeft aan dat Bergkamp in Colombia een grote naam is. Na zijn periode bij Ajax weet de 23-jarige aanvaller waarom. "Hij is geweldig. Hij was een speler die het verschil maakte. Bij Ajax is hij een idool, ik probeerde altijd te leren van wat hij deed", sluit Cassierra af.