Ik ben pas 24, maar ik heb de ervaring van iemand die al gestopt is

"Ik ben pas 24, maar ik heb de ervaring van iemand die al gestopt is"

17-11-2020 22:47
17

Donis Avdijaj is na anderhalf jaar weer terug in de Eredivisie. De international van Kosovo was bij Roda JC en Willem II nooit onomstreden en heeft weinig succesvolle avonturen bij Trabzonspor en Heart of Midlothian achter de rug: Avdijaj wil echter laten zien dat hij nog steeds kan voetballen én dat hij in persoonlijk opzicht gegroeid is.

Binnenkort hoopt hij zijn debuut namens FC Emmen te maken en 'de nieuwe Donis' te laten zien. "De nieuwe Donis geeft geen negatieve vibes meer, de nieuwe Donis kijkt niet meer naar het verleden en de nieuwe Donis hoopt door te gaan met waar hij in Nederland was gebleven", belooft hij in gesprek met FOX Sports. "Ik heb de laatste jaren veel geleerd. Ik ben pas 24, maar ik heb de ervaring van iemand die al gestopt is."

Trainer Dick Lukkien weet waar hij aan begonnen is. "Ik ben vooral trainer geworden omdat ik mensen wil helpen. En wij zijn een club die mensen dit podium geeft. In het verleden is dat met Anco Jansen (al sinds 2017 actief aan de Oude Meerdijk, red.) bijvoorbeeld ook gelukt. Het geeft geen enkele garantie, maar ik denk dat wij met dat soort mensen om kunnen gaan. Maar uiteindelijk ligt het volledig bij hemzelf."