Klaassen helpt Gravenberch bij Ajax: 'Dat kan wel wat beter, moet groeien'

Klaassen helpt Gravenberch bij Ajax: 'Dat kan wel wat beter, moet groeien'

Gepubliceerd: woensdag 18 november 2020 om 16:06wo 18-11-2020 om 16:06

Davy Klaassen probeert Ryan Gravenberch, zijn compagnon op het Ajax-middenveld, veel te helpen. De 27-jarige middenvelder is van mening dat hij en Gravenberch goed met elkaar overweg kunnen. Toch ziet Klaassen ook nog ruimte voor verbetering.

"Ik praat wel veel met hem en probeer hem ook in het veld veel te sturen", vertelt Klaassen in gesprek met de clubkanalen van Ajax. "Als je jong bent, ben je toch meer op jezelf gefocust. Ik weet hoe fijn het is als jongens dan met je bezig zijn en je proberen te helpen. Voetballen hoef ik hem niet te leren, want dat kan hij wel. Ik denk dat het belangrijk is dat je als middenvelders elkaar coacht."

Klaassen denkt dat hij en Gravenberch elkaar goed aanvullen. "Al denk ik dat de afstemming nog wel wat beter kan. Het moet groeien. Daar zijn we elke dag mee bezig, daar werken we aan."

Klaassen keerde onlangs na drie jaar bij Everton en Werder Bremen terug naar Amsterdam. De achttienvoudig international speelt tegenwoordig in een meer controlerende rol op het middenveld, waar hij voorheen altijd de aanvallende middenvelder van Ajax was. "Dat is wel een van de dingen waarin ik veel beter ben geworden in het buitenland, vooral in Duitsland", zegt hij over zijn controlerende rol. "Maar ik denk, zoals je tegen Fortuna zag, dat ik ook nog steeds op tien kan spelen." 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws