'Derde spits van Chelsea wil naar het EK en zoekt naar nieuwe club'

'Derde spits van Chelsea wil naar het EK en zoekt naar nieuwe club'

Gepubliceerd: woensdag 18 november 2020 om 19:07wo 18-11-2020 om 19:07

Olivier Giroud heeft besloten om Chelsea in januari te verlaten. De 34-jarige Fransman is met het oog op het EK van komende zomer op zoek naar meer speelminuten: Giroud is namelijk op een zijspoor beland bij Chelsea.

Dit melden het Franse Téléfoot Chaine en het Britse The Athletic. Giroud is in Londen momenteel de derde spits, achter Timo Werner en Tammy Abraham. Eerder deze week spoorde de bondscoach van Frankrijk, Didier Deschamps, Giroud al aan om serieus na te denken over zijn situatie. Vanaf maart zal Frankrijk namelijk beginnen aan zowel de WK-kwalificatie als de voorbereiding op het EK van komende zomer.

Naar verluidt houden Olympique Marseille en Girondins de Bordeaux de situatie van de spits in de gaten. Giroud zou zelf echter liever verkassen naar een andere grote Europese club, in plaats van terugkeren naar zijn geboorteland. Zijn enige doel is om veel speeltijd te krijgen, zodat hij op het zijn plekje in de Franse selectie behoudt bij EK van 2021.

Als hij bij Chelsea blijft, lijkt die kans niet groot. In de dertien officiële wedstrijden die The Blues dit seizoen speelden, verscheen Giroud slechts in één wedstrijd aan de aftrap: dat was in een League Cup-duel met Tottenham Hotspur. In datzelfde toernooi maakte hij ook zijn enige treffer tot dusver, tegen Barnsley.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws