Ajax ontsnapt aan straf na fouten bij Champions League-trip: 'Niets over gemeld'

Ajax ontsnapt aan straf na fouten bij Champions League-trip: 'Niets over gemeld'

18-11-2020 18:36
83

Ajax ontsnapt aan een straf van de UEFA. Dat bevestigt Thomas Giordano, woordvoerder van de UEFA, aan het Deense TV3. Deze week meldden media in Denemarken dat Ajax het coronaprotocol van de UEFA heeft gebroken rond de Champions League-wedstrijd tegen FC Midtjylland.

Hoewel Ajax zich voor de trip naar Herning niet aan de regels heeft gehouden, ontsnapt de club aan een straf. "Dit komt doordat de afgevaardigden van de UEFA er niets over hebben gezegd in hun officiële rapport", verklaart Giordano. "De tuchtcommissie van de UEFA behandelt een zaak alleen als het is gemeld."

In de UEFA-protocollen staat dat clubs gezamenlijk moeten reizen om het risico op een coronabesmetting zo laag mogelijk te houden. Eén dag voor de Champions League-wedstrijd tegen Midtjylland kampte Ajax met een 'corona-explosie', waarbij elf spelers positief werden getest. Onder meer meer Andre Onana, Dusan Tadic, Ryan Gravenberch en Davy Klaassen werden na een negatieve hertest alsnog met een lijnvlucht van de KLM ingevlogen.