Wijnaldum ziet dat het beter moet richting EK: 'Dat is voor de trainer moeilijk'

Wijnaldum ziet dat het beter moet richting EK: 'Dat is voor de trainer moeilijk'

18-11-2020 23:00 Laatste update: 23:03
39

Georginio Wijnaldum was belangrijk voor het Nederlands elftal tegen Polen: Oranje kreeg een strafschop na een overtreding op de middenvelder en niet veel later knikte hij de winnende 1-2 tegen de touwen. Toch is Wijnaldum na afloop niet te spreken over zijn eigen prestatie.

"Het was geen goede wedstrijd van mij, ik heb niet zoveel gebracht als in de wedstrijden hiervoor. Tuurlijk ben ik wel belangrijk met een penalty en een goal", begint Wijnaldum na de wedstrijd voor de camera van de NOS. Hij geeft aan dat de penalty een terechte was. "Het is een beetje onhandig van de verdediger, ik heb de bal voor me en kan nergens naartoe. Hij drukt me in de rug."

Oranje zag er verdedigend bij vlagen erg kwetsbaar uit, geeft ook Wijnaldum toe. Hij ziet dat er nog veel moet verbeteren voor het EK van volgend jaar. "Het is moeilijk, omdat we niet altijd bij elkaar zijn. Dat is voor de trainer ook moeilijk. We moeten die stappen wel zo snel mogelijk gaan maken, willen we meespelen om de prijzen op het EK."

Volgens Wijnaldum kan Oranje tegen de grotere landen niet zo verdedigen als op bezoek bij Polen. "Tegen betere tegenstanders kan je zo veel goals tegen krijgen", sluit hij af.