Poolse bondscoach: 'Het is beschamend en respectloos richting mij'

Poolse bondscoach: 'Het is beschamend en respectloos richting mij'

Gepubliceerd: donderdag 19 november 2020 om 09:20do 19-11-2020 om 09:20

Laatste update: donderdag 19 november 2020 om 12:43do 19-11-2020 om 12:43

De positie van bondscoach Jerzy Brzeczek van Polen komt na de 1-2 nederlaag tegen het Nederlands elftal verder onder druk te staan. Onder meer zijn relatie met sterspeler Robert Lewandowski ligt onder een vergrootglas na een opvallend voorval woensdagavond.

De spits van Bayern München uitte na het Nations League-duel met Italië al kritiek op de tactiek en tegen Oranje leek hij de instructies van Brzeczek opzichtig te negeren. In Poolse media wordt het incident breed uitgemeten. "Het laat zien hoe makkelijk de boel te manipuleren is", reageert de bondscoach. "Het is beschamend en respectloos richting mij. Ik gaf Robert wat tactische uitleg, die hij door moest geven aan Mateusz Klich. Maar vandaag de dag wordt alles uitgelicht."

De wissel van Lewandowski had dan ook niets met het moment te maken, bezweert Brzeczek. "Hij had wat fysieke problemen na de laatste wedstrijd. Hij had aangegeven in ieder geval 45 minuten te willen spelen. Na de eerste helft gaf Robert aan dat hij geen risico wilde lopen op een zwaardere blessure."

Volgens Brzeczek vindt de nederlaag tegen Nederland ongelukkig. "We hadden er problemen mee wanneer Nederland de ballen achter onze achterste linie legde. Daar hebben we snel onze tactiek op aangepast en vanaf dat moment kwamen we niet meer in zulke situaties." De tegendoelpunten vielen uit een strafschop en een hoekschop. "De manier hoe we stonden heeft ons dus geen doelpunten gekost. De tegengoals doen wel pijn. Iedereen weet natuurlijk ook wat Nederland voor team is en hoe ze uit het niets kansen kunnen creëren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws