'Leukste tijd van carrière' in Ajax-jeugdopleiding: 'Was het liefst gebleven'

'Leukste tijd van carrière' in Ajax-jeugdopleiding: 'Was het liefst gebleven'

Gepubliceerd: donderdag 19 november 2020 om 22:25do 19-11-2020 om 22:25

Boy Waterman, op dit moment keeper van OFI Kreta, speelde in de jeugd van Ajax samen met Wesley Sneijder en Daniël de Ridder. Hij haalde het eerste elftal van de Amsterdammers uiteindelijk niet. De sluitpost denkt met veel plezier terug aan zijn tijd in de jeugdopleiding en geeft aan dat hij graag had gezien dat het anders was gelopen.

"Als je op jonge leeftijd bij Ajax binnenkomt is het natuurlijk je droom om Ajax 1 te halen", geeft Waterman aan op de clubwebsite van Ajax. "Maar ja, het ging gewoon zo. Ik weet nog goed dat ik op een gegeven moment een contract bij sc Heerenveen kreeg aangeboden en daarmee aanklopte bij de toenmalig hoofd van de jeugdopleiding. Ik wilde natuurlijk kijken wat de plannen waren bij Ajax. Hij vertelde mij dat ik weg mocht, als Heerenveen die vergoeding wilde betalen."

Het was voor Waterman een duidelijk signaal, hij besloot voor zijn kans bij Heerenveen te gaan. "Op het moment dat ik bij Leo Beenhakker, die toen technisch directeur was, met dit verhaal aankwam was hij het er totaal niet mee eens. Maar goed, ik was al weg."

Waterman denkt met een warm gevoel terug aan zijn tijd in de Ajax-jeugdopleiding. "Kijk, ik was natuurlijk het liefst gebleven. Het is gewoon zo gelopen. Het doet zeker niet af aan hoe ik terugkijk op mijn tijd bij Ajax. Ik heb daar zo'n leuke tijd gehad. Ik denk dat dat de leukste tijd uit mijn carrière is geweest", sluit hij af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws