Verbazing bij PSV na transferklapper: 'Is dat die Götze die we kennen?'

Verbazing bij PSV na transferklapper: 'Is dat die Götze die we kennen?'

Gepubliceerd: donderdag 19 november 2020 om 22:39do 19-11-2020 om 22:39

Laatste update: donderdag 19 november 2020 om 23:07do 19-11-2020 om 23:07

Toon Gerbrands, de algemeen directeur van PSV, was donderdagavond te gast bij de Supportersvereniging PSV, dat een talkshow organiseerde vanwege het 100-jarige bestaan. Hij blikte terug op de dag dat Mario Götze de overstap naar Eindhoven maakte.

"Ik wist om tien uur in de morgen op de dag dat hij naar ons kwam nog niet eens dat hij in beeld was", begint Gerbrands, geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "John de Jong kwam toen mijn kamer binnen en vertelde dat hij en onze coach een gesprek hadden gehad over Götze. We hebben niet zo heel veel geld meer, bied hem maar wat, zei ik. We zien wel hoe het uitpakt en waarschijnlijk ben je er binnen een uur weer vanaf."

Dat Götze daadwerkelijk zou tekenen in het Philips Stadion, had Gerbrands absoluut niet verwacht. "Om twaalf uur kwam John mijn kamer weer binnen en vertelde hij dat Götze het zou doen. Toen heb ik nog gevraagd of hij begrepen had dat het bedrag voor twee jaar was. Ik heb daarna ook de raad van commissarissen nog gebeld, die precies dezelfde reactie had. Is dat die Götze die we kennen, klonk het."

Het nieuws dat Götze mogelijk de overstap naar PSV zou maken raakte in een stroomversnelling, zo zag ook Gerbrands. "Uiteindelijk kwam er in de avond een hype omdat een snackbarhouder hem had gezien. Meestal vind je het niet leuk dat iets uitlekt, maar nu was het een hype en die is alleen leuk als het lukt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws