'Controleur' Klaassen zakt door het ijs: 'Kan je als tegenstander zo doorlopen'

'Controleur' Klaassen zakt door het ijs: 'Kan je als tegenstander zo doorlopen'

Gepubliceerd: donderdag 19 november 2020 om 23:57do 19-11-2020 om 23:57

Hedwiges Maduro denkt dat Davy Klaassen niet de oplossing is als controlerende middenvelder bij het Nederlands elftal. De analist van FOX Sports ziet dat Klaassen het bij Ajax goed doet op die positie, maar dat komt ook omdat Ajax normaal gesproken de bovenliggende partij is.

Maduro zag dat de Ajax-middenvelder het moeilijk had tijdens de Nations League-wedstrijd tegen Polen. "Aan de bal is hij prima en hij verovert ook wel wat ballen", begint Maduro aan tafel bij Voetbalpraat van FOX Sports. "Maar je moet wel een speler hebben die de balans in de gaten houdt. Gisteren (woensdag, red.) was dat niet het geval. Wijnaldum stond diep, Klaassen ging de hele tijd diep... Dan kan je als tegenstander zo doorlopen."

Oranje zag er, vooral bij de 1-0 van Polen, absoluut niet goed uit. Maduro wil de schuld niet in de schoenen schuiven bij Klaassen. "Het is niet alleen de schuld van Klaassen. Maar het was té aanvallend, dan ben je kwetsbaar. Het is een aandachtspunt waar De Boer aan moet werken."

De situatie bij Oranje is ook anders dan bij Ajax, waar Klaassen minder verdedigend werk hoeft te doen. "Bij Ajax kan Klaassen goed controlerend spelen, omdat je beter bent. Maar als hij tegen een Coutinho, Messi of Griezmann moet spelen, dan moet ik het nog zien", sluit Maduro af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws