Valentijn Driessen: 'Frank de Boer moet hem snel tot de orde roepen'

Valentijn Driessen: 'Frank de Boer moet hem snel tot de orde roepen'

Gepubliceerd: vrijdag 20 november 2020 om 07:33vr 20-11-2020 om 07:33

Frank de Boer moet snel om tafel met Erwin van de Looi. Dat stelt Valentijn Driessen, die in zijn Telegraaf-column constateert dat de bondscoach van Jong Oranje de prioriteiten niet op een rij heeft.

Driessen schrijft dat Van de Looi 'tot de orde moet worden geroepen' door De Boer, nu de EK's van het Nederlands elftal en Jong Oranje kunnen conflicteren. 'Die vindt dat Jong Oranje-klanten die voor EURO 2020 worden geselecteerd, mee kunnen naar zijn jeugd-EK als ze niet in de basis staan bij De Boer', klinkt het.

"Als iemand basisspeler is bij Oranje, neem Matthijs de Ligt, dan praten we nergens over. Het zou belachelijk zijn hem er nog bij te willen halen natuurlijk", zei Van de Looi eerder deze week in De Telegraaf. "Maar als jongens bij het grote Oranje een kleine rol spelen, dan moeten we bespreken wat voor hen het beste is."

Driessen reageert: 'De bondscoach zal Van de Looi moeten vertellen dat het jeugd-EK niet wordt georganiseerd voor het cv van Van de Looi en dat alles moet wijken voor het grote EK en de voorbereiding daarop. Los van de overbelasting en kans op blessures die zo'n jeugd-EK tot acht dagen voor EURO 2020 met zich meebrengt. Het grote Oranje hoort in alles leidend te zijn bij de KNVB, De Boer en Van de Looi.'

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws