'Deze Oranje-ervaring heeft me gesterkt in de gedachte dat ik naar de top wil'

'Deze Oranje-ervaring heeft me gesterkt in de gedachte dat ik naar de top wil'

20-11-2020 08:34 Laatste update: 08:51
13

Joël Drommel heeft een 'prachtige week' achter de rug, vertelt hij aan TC/Tubantia. De doelman van FC Twente was voor het eerst onderdeel van de Oranje-selectie.

Drommel blikt met een goed gevoel op de trainingsweek: tegen Spanje, Bosnië-Herzegovina en Polen kwam hij niet in actie. "Stap voor stap", aldus de 24-jarige doelman. "Deze ervaring heeft me in elk geval gesterkt in de gedachte dat ik op den duur in het Nederlands elftal wil keepen en naar de top wil. Ik weet nu wat er wordt gevraagd op het hoogste niveau."

"Ik kreeg bij het afwerken heel wat meer ballen om de oren dan bij FC Twente", vervolgt Drommel. "Dit is een ander niveau dan ik gewend ben. Maar dat is ook logisch, toch? We hebben het hier over de top van Nederland, en in sommige gevallen zelfs over de top van Europa."

Drommel genoot ook van het samenzijn met Tim Krul. "Die gesprekken met Tim waren echt mooie momenten. Hij vertelde dat hij veel van zichzelf in mij herkende als jonge keeper: dat springen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Dat jeugdige enthousiasme zeg maar."

Vrijdag meldt Drommel zich weer op het trainingsveld van FC Twente. Zondag op het menu: PSV-thuis. "Hoe mooi wil je het hebben?", reageert hij. "Denzel (Dumfries, red.) dolde er deze week al over. Hij is ervan overtuigd dat ze gaan winnen. Ik spreek hem zondag wel, haha."