Lewandowski en Milik in beeld bij Twente: 'Scouting in Polen goed voor elkaar'

Lewandowski en Milik in beeld bij Twente: 'Scouting in Polen goed voor elkaar'

Gepubliceerd: vrijdag 20 november 2020 om 17:08vr 20-11-2020 om 17:08

Laatste update: vrijdag 20 november 2020 om 17:30vr 20-11-2020 om 17:30

FC Twente was in het verleden in de markt voor spelers als Robert Lewandowski, Arek Milik en Jan Bednarek. Volgens Jan van Staa hadden de Enschedeërs de scouting in Polen prima voor elkaar, maar van transfers kwam het destijds niet.

Zo stond Lewandowski hoog op het lijstje van Twente in de gloriejaren van de club. "Die stond zeker op de radar", geeft Van Staa aan bij De Oosttribune van RTV Oost. "We hadden de scouting in Polen als Twente goed voor elkaar en we volgden al die spelers. En Bednarek... die speelt gewoon als centrale verdediger bij Polen."

Waarom Twente niet overging tot transfers, laat Van Staa in het midden. Lewandowski, Milik en Bednarek waren wel haalbaar voor Twente, vertelt hij. "Dat soort spelers werden je aangeboden, relatief onbekend nog en die zijn dan nog betaalbaar. Zo hadden we ook Milik, die later naar Ajax is gegaan. Of hij naar Twente gewild had weet ik niet, maar die stond ook op de radar en werd aangeboden."

Het verhaal van Bednarek is helemaal een bijzondere, geeft Van Staa aan. "Bednarek kwam lekker meetrainen altijd, die jongen was toen veertien jaar. Later heeft hij via Lech Poznan een grote transfer naar Engeland gemaakt. Maar die hadden wij probleemloos binnen kunnen halen, want die was helemaal 'Twente-gek' omdat zijn broertje (Filip, red.) al keeper was bij Twente en zijn hele familie pro-Twente was."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws