Gravenberch noemt 'voorbeeld' bij Oranje: 'Neemt initiatief, is rustig aan de bal'

Gravenberch noemt 'voorbeeld' bij Oranje: 'Neemt initiatief, is rustig aan de bal'

Gepubliceerd: vrijdag 20 november 2020 om 18:13vr 20-11-2020 om 18:13

Tot een debuut kwam het nog niet voor Ryan Gravenberch bij het Nederlands elftal, maar de Ajax-middenvelder geeft aan dat hij veel opgestoken heeft van zijn eerste periode bij Oranje. Vooral van het spel van Frenkie de Jong probeerde Gravenberch het een en ander te leren. 

"Ik houd van spelers die risico in hun spel leggen en dat doet hij. Hij neemt initiatief, blijft rustig aan de bal en heeft veel zelfvertrouwen. Dat vind ik mooi om te zien", blikt Gravenberch op de clubwebsite van Ajax terug op zijn tijd bij het Nederlands elftal. "Ik durf dat soort risico's ook al wel een beetje in mijn spel te leggen, maar het kan nog wel meer. Soms moet ik natuurlijk ook een beetje voorzichtiger zijn, maar waar ik kan passeren, moet ik ook passeren. Daar moet ik in variëren. Maar ik houd natuurlijk wel van die momenten, van acties en wegdraaien."

Aanstaande zondag neemt Gravenberch het met Ajax op tegen Heracles Almelo. De ploeg uit Twente is de laatste jaren vaak een struikelblok gebleken voor de Amsterdammers. Gravenberch vindt het jammer dat de supporters er niet zijn om de ploeg vooruit te schreeuwen. "Een volle Johan Cruijff ArenA… ik kan niet wachten. Met fans erbij heb je ook een ander soort druk, dat ontbreekt nu. Er is geen sfeer, het is leeg, je hoort alleen de coaching, dat is niks eigenlijk", sluit hij af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws