'Ik hoef geen rekening te houden met Europees duel, we zitten niet in die positie'

'Ik hoef geen rekening te houden met Europees duel, we zitten niet in die positie'

Gepubliceerd: vrijdag 20 november 2020 om 21:50vr 20-11-2020 om 21:50

AZ-trainer Arne Slot is niet van plan om te gaan rouleren met het ook op het drukke programma in de Eredivisie en Europa League. De Alkmaarders spelen tot kerst liefst elf wedstrijden, te beginnen zondagavond tegen FC Emmen.

"Ja, dit wordt een druk blok", zegt Slot op de clubsite. Toch is hij niet van plan om spelers rust te gunnen tegen Emmen. "Wat deze week betreft: ik hoef zondag bij het maken van de opstelling geen rekening te houden met de Europese wedstrijd van donderdag. We zitten, met het oog op de Eredivisie-ranglijst, ook niet in de positie om basisjongens aan de kant te houden. Er staat ons een behoorlijke inhaalrace te wachten."

Slot verwacht ook een beroep te kunnen doen op Teun Koopmeiners en Dani de Wit, die vanwege blessures afhaakten bij respectievelijk het Nederlands elftal en Jong Oranje. "Maar het ziet ernaar uit dat ze zondag kunnen spelen. Op Jordy Clasie en Ron Vlaar na stond iedereen vandaag (vrijdag, red.) op het veld. We hebben lekker getraind in goede omstandigheden. De meeste jongens zijn ook met een goed gevoel bij hun land vandaan gekomen."

De coach van AZ was tijdens de interlands niet 'extra bang voor extra corona-besmettingen', verzekert hij. "Nee, het kan overal gebeuren. Tijdens de sneltesten had iedereen vandaag in ieder geval een goede uitslag. De voortekenen zijn dus prima wat dat betreft."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws