Kieft voorspelt: 'Toch kan hij ooit in de voetsporen van Ziyech treden'

Kieft voorspelt: 'Toch kan hij ooit in de voetsporen van Ziyech treden'

Gepubliceerd: vrijdag 20 november 2020 om 22:28vr 20-11-2020 om 22:28

Wim Kieft denkt dat Calvin Stengs bij het Nederlands elftal zowel op als naast het veld vooral veel kan leren van Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong. De 21-jarige aanvaller moet zijn Oranje-ervaringen meenemen naar AZ.

'Tien dagen trainen op het hoge niveau van Depay, Wijnaldum en De Jong is leerzaam. Daarnaast moet Stengs simpel luisteren en observeren, wat zulke topspelers doen. Ook buiten het veld. Hoe ze met hun lichaam omgaan, met de druk en wat ze er allemaal voor doen en laten', schrijft Kieft in zijn column in De Telegraaf.

'Want wat Depay en Wijnaldum presteren, hoeveel wedstrijden ze spelen, topwedstrijden, allemaal onder de meeste weerstand, in een hoog tempo en zo dynamisch, is bijzonder. Die twee zijn altijd in beweging en in de kleine ruimte zijn ze verder dan Stengs', stelt de oud-spits, die benieuwd is hoe Stengs omgaat met zijn ervaringen bij Nederland. 'In Alkmaar is hij de standaard, de beste speler. Neemt Stengs al z'n bagage van het Nederlands elftal mee naar AZ om daar de lat hoger te leggen voor zichzelf en z'n medespelers? Of doet hij daar een stapje terug?

'Het eerste zou moeten, maar misschien is dat in deze fase van z'n carrière te veel gevraagd', vervolgt Kieft. 'Zelf moet Stengs meer power krijgen en constanter presteren. Hij kan zich spiegelen aan iemand als Hakim Ziyech. Die speelt een tempo hoger en is fysiek verder. Wel speelt leeftijd daar een grote rol in en Ziyech heeft al een traject afgewerkt langs sc Heerenveen, FC Twente en Ajax alvorens bij Chelsea te tekenen. Toch kan Stengs ooit in zijn voetsporen treden.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Stengs de potentie om net zo goed te worden als Ziyech?

Ja
49%
Nee
51%
(3097 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws