Goed nieuws uit Ajax-ziekenboeg: 'Autorijden, lopen zonder krukken, kan allemaal'

Goed nieuws uit Ajax-ziekenboeg: 'Autorijden, lopen zonder krukken, kan allemaal'

21-11-2020 10:52
36

Mohammed Kudus is op de weg terug. De Ghanese middenvelder viel in de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool geblesseerd uit, maar zijn revalidatie verloopt vooralsnog naar behoren.

In het programma Inside Ajax op Ziggo Sport liet Kudus weten dat de operatie aan zijn gekwetste meniscus geslaagd is. Daarmee is zijn herstelperiode begonnen. "Alles is nu bijna weer normaal", legt de middenvelder uit. "Autorijden, lopen zonder krukken, ik kan het allemaal wel weer doen. De revalidatie gaat goed."

Kudus baalt dat hij verstek moet laten gaan bij de wedstrijden van de Amsterdammers. "Ik kijk elke wedstrijd en in mijn gedachten help ik ze, ook al sta ik niet op het veld. Ik steun ze altijd, want die jongens en de staf hebben mij geholpen om hier mijn draai te vinden. Als nieuwe jongen was het makkelijker om dat te doen, mede door de Afrikaanse medespelers."

Wanneer de linkspoot zijn rentree kan gaan maken in het eerste elftal van Ajax is nog onduidelijk. De verwachting is dat hij pas in 2021 weer aan speelminuten mag denken.