Unnerstall heeft het lastig met huidige PSV-situatie: 'Daarom is er ingegrepen'

Unnerstall heeft het lastig met huidige PSV-situatie: 'Daarom is er ingegrepen'

Gepubliceerd: zaterdag 21 november 2020 om 13:40za 21-11-2020 om 13:40

Laatste update: zaterdag 21 november 2020 om 13:48za 21-11-2020 om 13:48

Het was afgelopen zomer allesbehalve rustig wat betreft de keeperspositie bij PSV. Yvon Mvogo werd gehuurd van RB Leipzig, Jeroen Zoet vertrok naar het Italiaanse Spezia en Lars Unnerstall is inmiddels op de bank beland in Eindhoven.

Raimond van der Gouw is sinds dit seizoen de keeperstrainer bij PSV, na elf jaar bij Vitesse. Hij zag een lastige situatie ontstaan bij zijn nieuwe club. "PSV had vier keepers met Unnerstall, Jurjus, Zoet en Robbin Ruiter", begint Van der Gouw in gesprek met De Stentor. "Ik weet niet precies wat er vorig seizoen is gebeurd. Dat interesseert me ook niet. We kwamen met de staf tot de conclusie dat de balans niet goed was. Daarom is er ingegrepen. Toen Mvogo werd aangetrokken was de situatie voor Lars en Jeroen duidelijk."

De komst van Mvogo zorgde ervoor dat Unnerstall zijn basisplaats kwijt was. Van der Gouw ziet dat het wat doet met de Duitse keeper, die hard blijft werken. "Mvogo kwam, Maxime Delanghe schoof door vanuit de jeugd, en we hebben met Vincent Müller nog een talentvolle keeper uit Duitsland gehaald. Met twee ervaren keepers en twee jonge talenten is de balans nu goed. Voor Lars was het moeilijk, maar hij is een echte prof. Daar neem ik mijn petje voor af", sluit Van der Gouw af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws