Drie internationals bij FC Twente: 'We begonnen met doel om niet te degraderen'

Drie internationals bij FC Twente: 'We begonnen met doel om niet te degraderen'

Gepubliceerd: zaterdag 21 november 2020 om 19:44za 21-11-2020 om 19:44

Vaclav Cerny zag tijdens de voorbije interlandperiode een droom uitkomen. De 23-jarige rechtsbuiten, die door FC Twente wordt gehuurd van FC Utrecht, debuteerde voor Tsjechië in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Duitsland.

"Ik moest direct naar Leipzig vliegen, want daar speelden we de oefeninterland tegen Duitsland. Vlak voordat we naar het stadion reden, hoorde ik dat ik zou spelen. Hier had ik zo lang op gewacht en ik wist dat ik het aankon. Ik zit er heel fijn in op dit moment", zegt Cerny in Het Parool. De dribbelaar dankt zijn uitverkiezing aan zijn goede spel bij Twente, waarvoor hij al vijf assists gaf en vier keer scoorde.

Cerny voelt in Enschede het vertrouwen van trainer Ron Jans en assistent-coach Andries Ulderink, met wie hij bij Jong Ajax al samenwerkte. "Ik heb geleerd te luisteren naar de mensen die het goed met mij voorhebben. Ik heb veel aan de gesprekken met Ron Jans, ik vind het fijn om voor hem te spelen. Ik voel iets wat ik lang niet heb gevoeld. Dat vertrouwen wil ik terugbetalen."

Cerny vormt in Enschede een ijzersterke voorhoede met Danilo Pereira en Queensy Menig. "Met Queensy heb ik een paar keer bij Ajax onder 19 gespeeld. Met Danilo veel vaker bij Jong Ajax. Ze zijn heel verschillend. Queensy is heel rustig, vrij in zijn hoofd. Een mooie speler om naar te kijken, sierlijk. Danilo is echt een Braziliaan, een danser, TikTok. Hij heeft ook op het veld gevoel voor ritme, voor de snelle combinaties, de een-tweetjes. Wij drieën passen bij elkaar."

Naast Cerny en Danilo, die werd opgeroepen voor Brazilië O23, heeft Twente met Joël Drommel nog een speler die werd opgeroepen voor een nationaal team. "Iedereen weet met welk doel we zijn begonnen: niet degraderen. Inmiddels mogen we ambitieuzer zijn. Je voelt de energie in de club. Ik hoor van iedereen om me heen: dat hebben we lang niet gehad bij Twente. De echte tests gaan nu komen. Dit weekeinde tegen PSV, daarna volgen ook nog Ajax, Heerenveen en AZ."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws