'Vrijbuiter' Lang maakt met wereldgoal naam in België: 'In Nederland meer tijd'

'Vrijbuiter' Lang maakt met wereldgoal naam in België: 'In Nederland meer tijd'

Gepubliceerd: zondag 22 november 2020 om 13:38zo 22-11-2020 om 13:38

Noa Lang staat er goed op in België. Met een halve omhaal kroonde hij zich zaterdagavond tot matchwinner bij Club Brugge - KV Kortrijk (1-0). De oud-Ajacied voelt dat hij steeds beter zijn draai begint te vinden.

Lang kwam begin oktober over van Ajax en is in relatief korte tijd uitgegroeid tot een vaste waarde bij Club Brugge. "Het is veel fysieker dan in Nederland", reageert de 21-jarige aanvaller tegenover Sporza. "Ik vergelijk het een beetje met Engels voetbal. Ik moet echt hard werken. In Nederland krijg je meer tijd, hier zitten ze er meteen op. Ik moet snel handelen. Het gaat steeds beter. Ik word ook steeds fitter, maar soms is de tank wel leeg. Ik hoop dat ik snel negentig minuten aankan."

Gevraagd naar zijn fraaie omhaal reageerde Lang op typische wijze. "Of het mijn mooiste goal was? Dat denk ik niet. Hij zit in de top-10, zou ik zeggen. Een middenmoter", zegt hij met uitgestreken gezicht. "Philippe Clement (trainer Club Brugge, red.) geeft me wel een bepaalde vrijheid op het veld. Van daaruit moet ik het verschil maken met een steekbal, een trap op doel of een actie. Meer zegt hij niet voor de wedstrijd. Ik voel wel dat het hier klikt."

Clement prijst zich gelukkig met Lang. "Hij is een vrijbuiter op het veld binnen onze manier van spelen. Hij kan voor gevaar zorgen door een individuele actie. En dat is belangrijk om zulke matchen open te breken. Je moet zulke mensen hebben. Uiteraard is Noa nog stappen aan het zetten. Hij had maar 21 minuten gevoetbald voor hij naar hier kwam. Hij mist nog een fysieke basis en wedstrijdritme."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws