Ten Hag moppert na Ajax-zege over interlands en slecht veld: 'Wordt niet beter'

Ten Hag moppert na Ajax-zege over interlands en slecht veld: 'Wordt niet beter'

Gepubliceerd: zondag 22 november 2020 om 15:21zo 22-11-2020 om 15:21

Laatste update: zondag 22 november 2020 om 16:01zo 22-11-2020 om 16:01

Erik ten Hag beleefde naar eigen zeggen een 'leuke middag' bij Ajax - Heracles Almelo, maar heeft na afloop genoeg te klagen. Bij de NOS moppert de trainer over overbodige oefeninterlands en het slechte veld in de Johan Cruijff Arena.

Davy Klaassen, Noussair Mazraoui en Zakaria Labyad vielen zondag uit met blessures. De schade lijkt vooralsnog mee te vallen, maar achter de namen van het drietal staat een vraagteken richting de Champions League-wedstrijd tegen FC Midtjylland. Ook is Antony nog een twijfelgeval.

"Iedere trainer, iedere club heeft er op dit moment mee te maken", reageert Ten Hag. "Je probeert de belasting zoveel mogelijk te verdelen, maar een aantal dingen krijg je gewoon op je bordje. Die zijn niet beïnvloedbaar. Zoals oefeninterlands (van Oranje, red.) tegen Mexico en Spanje. Dat gaat nergens om en daarmee belast je de spelers in het overvolle programma nog meer."

Ten Hag ziet dat ook terug in de Johan Cruijff Arena. "De toestand van het veld is een gevolg van overbelasting. Het is er niet beter op geworden", besluit hij.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws