Brood maakt dramatisch debuut bij geplaagd ADO: 6-0 (!) op Het Kasteel

Brood maakt dramatisch debuut bij geplaagd ADO: 6-0 (!) op Het Kasteel

22-11-2020 16:19
89

ADO Den Haag is van een koude kermis thuisgekomen in zijn eerste wedstrijd na het ontslag van Aleksandar Rankovic. Ruud Brood debuteerde tegen Sparta als ADO-trainer, maar zag zijn ploeg met grote cijfers verliezen: liefst 6-0 werd het voor De Kasteelheren.

Brood baalde de ADO-opstelling overhoop en gaf basisplaatsen aan Lassana Faye, Ravel Morrison, Vicente Besuijen en Sammy Bourard. Een schokeffect werd echter niet teweeggebracht door deze ingrepen: Sparta controleerde de eerste helft en deelde de eerste speldenprikjes uit. ADO leek met een 0-0 stand de rust te halen, maar Lennart Thy voorkwam dat: de Duitser werd gevonden door Dirk Abels, draaide om zijn as en schoot de 1-0 binnen.

Vervolgens ging het hard: Sparta was in het eerste kwartier na rust al uitgelopen naar een 4-0 voorsprong. Sven Mijnans kopte een voorzet van Mica Pinto binnen, Bryan Smeets bood Abdou Harroui de 3-0 aan, Thy kreeg van de ADO-defensie en doelman Luuk Koopmans alle gelegenheid om zijn tweede van de middag te maken. Sparta-trainer Henk Fraser vond het vervolgens tijd om ADO-iconen Aaron Meijers en Tom Beugelsdijk in te laten vallen.

Het maakte de voetbalmiddag alleen maar pijnlijker voor ADO, dat bovendien nog twee treffers van een andere invaller moest slikken. Mario Engels gleed eerst op aangeven van Meijers de 5-0 binnen en kon vervolgens ook het halve dozijn vol maken.

Na het laatste fluitsignaal van arbiter Blom werden de ADO-spelers uit hun lijden verlost. De Residentieclub blijft onder de degradatiestreep staan met vier punten, terwijl Sparta juist een sprong op de ranglijst maakt. De Kasteelclub komt op negen punten en heeft opeens het linkerrijtje in zicht.