PSV krijgt penalty mee én tegen: uur lang dominantie, toch puntenverlies

22-11-2020 18:39 Laatste update: 18:48
298

PSV heeft direct averij opgelopen in zijn eerste competitieduel na de interlandbreak. Lange tijd was er geen vuiltje aan de lucht in het uitduel met FC Twente: PSV domineerde en leek zich zelfs een gemiste penalty te kunnen permitteren. De thuisploeg kreeg echter ook een strafschop en wist PSV uiteindelijk op 1-1 te houden.

Trainer Roger Schmidt kon niet beschikken over Mario Götze en liet de niet geheel fitte Mohamed Ihattaren op de bank beginnen. Desondanks gingen de Eindhovenaren furieus van start en stond het binnen de kortste keren 0-1. Doelman Joël Drommel hield FC Twente meerdere malen op de been met spectaculaire reflexen, maar werd na een hoekschop in de rebound gepasseerd door Donyell Malen.

De Eindhovense storm ging liggen, maar FC Twente kreeg in het vervolg van de eerste helft geen poot aan de grond: alleen Vaclav Cerny kwam in de buurt van een treffer, maar de Tsjech stuitte op Yvon Mvogo. Nadat een treffer van Cody Gakpo werd afgekeurd wegens buitenspel, leek PSV de 0-2 cadeau te krijgen: de VAR zag een vermeende overtreding van Jesse Bosch op Noni Madueke en de bal ging op de stip. De strafschop van Eran Zahavi werd echter gestopt door Drommel.

Deze misser had aanvankelijk weinig gevolgen voor het dominante PSV, maar de wedstrijd kwam na een uur spelen op zijn kop te staan: een afstandsschot van Wout Brama belandde tegen de bovenarm van Gakpo, arbiter Pol van Boekel gaf voor de tweede keer een penalty. FC Twente-topschutter Danilo deed wat Zahavi voor rust had nagelaten: 1-1.

Opeens was FC Twente de baas en zag PSV in de verdrukking. Danilo was dichtbij zijn tweede van de avond en ook Cerny miste de 2-1 op een haartje na. Dat bleef PSV bespaard, maar de Eindhovenaren lieten wel twee punten liggen in de Grolsch Veste. De nummer vier van de Eredivisie staat daardoor vier punten achter op Ajax, twee op Vitesse en één op Feyenoord.