Bijlow en Drommel 'schuren tegen de top': 'Misschien keer een stap maken'

Bijlow en Drommel 'schuren tegen de top': 'Misschien keer een stap maken'

Gepubliceerd: maandag 23 november 2020 om 19:27ma 23-11-2020 om 19:27

Justin Bijlow en Joël Drommel gaan een grote toekomst tegemoet, zo denkt Joop Hiele. Hij denkt dat de keepers van Feyenoord en FC Twente uit kunnen groeien tot de beste sluitposten van Nederland.

"Ze beschikken allebei over een aantal basiskwaliteiten", begint Hiele in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Als ze die doorontwikkelen dan kunnen ze uitgroeien tot de beste keepers van Nederland. Ze schuren momenteel al heel dicht tegen die top, maar zo hoog vind ik die top niet. Beide keepers renderen goed bij hun vereniging, maar die spelen verschillend. Daarbij speelt Drommel, met alle respect, bij FC Twente en de afgelopen jaren was dat geen topclub."

De blessuregevoeligheid bij Bijlow is wel een puntje van zorg, denkt Hiele. "Keepers moeten een vastigheid zijn voor coaches. Bijlow is regelmatig afwezig geweest sinds zijn debuut. Nu ligt hij er ook weer een periode uit. Dat zijn wel dingen waar clubs naar kijken", doelt hij op mogelijke geïnteresseerde partijen.

Bijlow en Drommel kunnen een grote toekomst tegemoet gaan, maar moeten dan wel een stap omhoog maken, denkt Hiele. "Ik ben geen waarzegger, maar het zijn jongens die heel hoog kunnen eindigen. Of dat nationale of internationale top is weet ik niet. FC Twente is nu geen Nederlandse topclub, dus misschien moet Drommel een stap maken."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws