Van der Vaart over kortstondige 'trainerscarrière': 'Ben weggelopen, slappe hap'

Van der Vaart over kortstondige 'trainerscarrière': 'Ben weggelopen, slappe hap'

Gepubliceerd: dinsdag 24 november 2020 om 07:34di 24-11-2020 om 07:34

Laatste update: dinsdag 24 november 2020 om 09:27di 24-11-2020 om 09:27

Rafael van der Vaart ambieert voorlopig nog geen loopbaan als trainer. De 109-voudig international van het Nederlands elftal haalt veel plezier uit zijn rol als analist bij Ziggo Sport en de NOS.

Van der Vaart ziet dat het tegenwoordig vooral over halfspaces en wingbacks gaat. "Als ik trainer word, ga ik waarschijnlijk ook zo lullen. Maar als Steven Berghuis er drie inschiet, wat boeit het mij dan dat hij een paar keer zijn man laat lopen?", zegt de oud-speler van Ajax, Hamburger SV, Real Madrid en Tottenham Hotspur in het Algemeen Dagblad. "Sommige dingen moet je niet willen zien. Ik wijs graag naar briljante ingevingen van een Ziyech of Ihattaren. Ik wil verwend worden.''

Van de Oranje-generatie die in 2010 de finale van het WK haalden, kiezen steeds meer spelers voor een carrière als coach. "Op dit moment zeg ik nee. Dat wat trainers nu verlangen van een elftal, is niet mijn voetbal. Spelen met hesjes en hartslagmeters onder je shirt na de voorbereiding, dat trek ik bijvoorbeeld slecht. Bij Midtjylland weigerde ik dat ook", zegt Van der Vaart.

Wel was hij al jeugdtrainer van het elftal van zoon Damian. "Toen het een keer niet liep, zei ik: we gaan het zo en zo doen. De tweede helft vlogen ze. Toen wilde ik de volgende wedstrijd ook doen. Ik belde mijn vader trots op om te zeggen dat dit het moment was waar hij op doelde. Bij een toernooi in Aalborg probeerde ik het weer. Wat denk je? Ik ben weggelopen. Slappe hap. Ik zei tegen de trainer dat hij weer aan de beurt was. Ik sluit alleen niet uit dat ik het straks alsnog probeer."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws