Advocaat: 'Spajic haakt weer aan, Toornstra is een vraagteken'

Advocaat: 'Spajic haakt weer aan, Toornstra is een vraagteken'

Gepubliceerd: dinsdag 24 november 2020 om 14:13di 24-11-2020 om 14:13

Laatste update: dinsdag 24 november 2020 om 14:46di 24-11-2020 om 14:46

Een opsteker voor Feyenoord richting het Europa League-treffen met CSKA Moskou. Trainer Dick Advocaat kan weer een beroep doen op Uros Spajic, zo vertelde hij dinsdag op de persconferentie in aanloop naar het duel in Rusland.

De 27-jarige Servische verdediger werd zondag tegen Fortuna Sittard nog vervangen door Eric Botteghin. "Spajic haakt weer aan, maar Malacia nog niet", stelt Advocaat, die ook met een update kwam over Bryan Linssen en Jens Toornstra. "Linssen heeft vandaag vol meegetraind. Toornstra is nog een vraagteken. Hij heeft apart getraind, maar stapt wel op het vliegtuig."

Feyenoord won het eerste duel met CSKA Moskou in De Kuip met 3-1. "Ik denk dat zij wat hoger druk zullen zetten dan in de thuiswedstrijd", vertelt Advocaat. "Ze probeerden ons een beetje te lokken omdat ze zoveel snelheid voorin hebben. Maar ze hebben eigenlijk heel weinig kansen gecreëerd, ondanks dat ze individueel heel aardige spelers hebben. Ook voorin. Wij zullen proberen om ze van de goal te houden. Maar ze hebben de kwaliteiten en de snelheid om het ons lastig te maken."

Volgens Advocaat zal Feyenoord in Rusland iets behoudender spelen. "Wij speelden voor ons doen vrij hoog, met alle risico's van dien. Daardoor kregen zij met hun snelheid toch een aantal mogelijkheden. In een uitwedstrijd moeten we toch wat dichter bij elkaar spelen. Sowieso die ruimtes proberen weg te halen. Ik denk wel dat CSKA een bepaalde angst voor ons heeft. Dat weet ik wel zeker. We deden het in de thuiswedstrijd echt goed."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws