'AZ meldt zich voor Zweedse sensatie (17) en moet drie miljoen euro betalen'

'AZ meldt zich voor Zweedse sensatie (17) en moet drie miljoen euro betalen'

24-11-2020 14:36
43

AZ heeft het oog laten vallen op Aimar Sher. De zeventienjarige middenvelder van Hammarby IF is deze week bekeken door Carlos Aalbers, hoofd scouting van de Alkmaarse club.

Sher is dit jaar doorgebroken in Zweden en heeft zich in de kijker gespeeld bij AZ, meldt Fotbolldirekt. Deze week werd de zeventienjarige aanvaller gescout tijdens de competitiewedstrijd tussen Hammarby en landskampioen Malmö FF (2-2). Sher begon in de basis en werd na zeventig minuten gewisseld.

De interesse van AZ is concreet, klinkt het. Er is contact tussen de Alkmaarders en Hammarby. De Zweedse club wil naar verluidt drie miljoen euro zien voor Sher, die daarmee de op één na grootste transfersom in de historie van Hammarby kan opleveren.

"Geen commentaar", reageert sportief directeur Jesper Jansson als hij wordt gevraagd naar de AZ-interesse in Sher. "Aimair blijft nog een tijdje bij Hammarby. Maar het is geen wonder dat zo'n goede en jonge speler de aandacht trekt."

AZ haalde afgelopen zomer al een vleugelaanvaller uit Zweden: Jesper Karlsson kwam voor 2,6 miljoen euro over van Elfsborg IF en maakt tot nu toe een goede indruk. Overigens was FC Groningen toen ook concreet voor Sher, die echter koos voor een nieuw contract bij Hammarby.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie