Breaking news

Chelsea slaat nieuwe weg in: 'anti-Lampard' Tuchel wordt opvolger van Lampard

'Ik speel al jaren Champions League: nooit eerder een Nederlandse club geloot'

'Ik speel al jaren Champions League: nooit eerder een Nederlandse club geloot'

Gepubliceerd: dinsdag 24 november 2020 om 23:22di 24-11-2020 om 23:22

Lieke Martens staat aan de vooravond van een speciale Champions League-clash. De beste voetbalster van het jaar 2017 gaat het met FC Barcelona opnemen tegen PSV en kijkt uit naar de dubbele clash.

De 27-jarige Limburgse bekeek de loting samen met de overige Oranje Leeuwinnen en had stiekem al gehoopt op PSV. "Ik hoopte op PSV, zij hadden liever Fortuna Hjörring en FC Zürich gezien", wordt ze geciteerd door het Eindhovens Dagblad, doelend op PSV-speelsters als Sari van Veenendaal, Aniek Nouwen en Joëlle Smits. "Ik speel al jaren in de Champions League en heb nog nooit eerder een Nederlandse club geloot, dat vind ik wel leuk. Jammer dat het zonder publiek is, al zijn we daar inmiddels wel aan gewend."

Martens zag collega-internationals als Van Veenendaal recent terugkeren naar de Eredivisie, maar vindt het zelf nog te vroeg voor een rentree op de Nederlandse velden. "Ik denk dat we goed op weg zijn in Nederland. Maar als je als international terugkeert naar een Nederlandse club, weet je dat je een stap terug doet", aldus de oud-speelster van onder meer sc Heerenveen en VVV-Venlo. Martens houdt de deur echter open. "Er komt een moment dat ik daarvoor ga kiezen."

PSV en Barça treffen elkaar op 8 of 9 en 15 of 16 december. Ajax neemt het tegelijkertijd op tegen Bayern München.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws