United-iconen lyrisch: 'Hierom staat Van de Beek zo hoog aangeschreven in Europa'

United-iconen lyrisch: 'Hierom staat Van de Beek zo hoog aangeschreven in Europa'

Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 om 08:44wo 25-11-2020 om 08:44

Donny van de Beek heeft zijn visitekaartje afgegeven in het Champions League-duel van Manchester United met Istanbul Basaksehir (4-1). Clubiconen Rio Ferdinand en Paul Scholes vinden dat de oud-Ajacied ook een basisplaats verdient in de Premier League.

"Ik was enorm onder de indruk. Je betaalt meer dan veertig miljoen euro voor een speler en dan wil je zo'n speler ook vaker zien dan alleen hier en daar wat speelminuten", zegt Ferdinand in zijn rol als analist bij BT Sport. "Hij liet nu zien waarom Manchester United hem heeft gehaald en waarom hij zo hoog staat aangeschreven in het Europese voetbal."

"Het is een speler die het simpel houdt en de bal één of twee keer raakt", vervolgt de voormalig verdediger. "Hij is bereid zich op te offeren en zorgt ervoor dat andere spelers kunnen floreren. In elk team heb je dit soort spelers nodig. Vooral Bruno Fernandes profiteerde van zijn aanwezigheid."

Scholes is het daar volledig mee eens. "Eén keer raken, twee keer raken: zijn spel was geweldig in de eerste helft", aldus Paul Scholes. "Hij verzorgde de opbouw naar Bruno Fernandes heel goed. Hij liet briljante dingen zien. Het lijkt heel simpel, maar hij ziet heel goed wat Fernandes wil doen."

Owen Hargreaves vindt eveneens dat de Oranje-international een kans moet krijgen in de Premier League. "Ik denk dat Van de Beek bijna perfect speelde. Hij is helemaal niet egoïstisch, je kunt hem moeiteloos inpassen en hij levert de ene goede bal na de andere af."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws