Natuurgras wint weer terrein: ook Roda laat kunstgrasmat verwijderen

Natuurgras wint weer terrein: ook Roda laat kunstgrasmat verwijderen

Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 om 10:16wo 25-11-2020 om 10:16

Roda JC speelt vanaf het seizoen 2021/2022 weer op natuurgras. De Limburgers hebben besloten om het kunstgras in het Parkstad Limburg Stadion in de zomer van volgend jaar te gaan verwijderen.

Op de website van de Koempelclub is te lezen dat er dan een echte grasmat zal worden gelegd. Roda is ook van plan om dan het iconische Kaalheide weer in gebruik te nemen als trainingslocatie voor de eerste selectie. Nu trainen de spelers van trainer Jurgen Streppel nog in het stadion, maar dat is als er een natuurgrasmat ligt niet meer de bedoeling.

Om het gras in optimale staat te houden wil Roda uitwijken naar Kaalheide, waar trainen op natuurgras mogelijk zal worden gemaakt. De club heeft naast de plannen voor het nieuwe veld ook besloten om de faciliteiten op het trainingsccomplex een 'facelift' te geven.

Roda is de volgende in de rij clubs die besloten hebben om van het kunstgras af te stappen. In de Eredivisie spelen alleen Heracles, Sparta en Emmen nog op een plastic veld. De laatste twee clubs hebben al plannen om terug te keren naar een natuurgrasmat.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws