Van verplichte vakantie naar interlanddebuut: Was wel bizar om te horen

Van verplichte vakantie naar interlanddebuut: "Was wel bizar om te horen"

Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 om 15:52wo 25-11-2020 om 15:52

FC Groningen-spits Jörgen Strand Larsen was begin november het onderwerp van een opmerkelijk nieuwsbericht: hij mocht de uitwedstrijd tegen Feyenoord overslaan omdat hij op vakantie werd gestuurd. Die pauze viel echter korter uit dan verwacht, vanwege een onverwachte oproep voor het Noorse nationale team.

Strand Larsen speelde eind augustus zijn laatste wedstrijd voor het Noorse Sarpsborg en ging daarna meteen door naar FC Groningen. De club nam zijn twintigjarige spits tegen zichzelf in bescherming en gaf hem vrij voor de wedstrijd tegen Feyenoord: Strand Larsen streek neer bij zijn ouders en grootouders. "Ik heb het advies om rust te nemen vrij letterlijk genomen, want ik lag vooral op de bank", laat hij weten aan Voetbal International. "Zoveel kansen krijg je als voetballer immers niet op een vakantie."

Op 18 november mocht hij echter alweer zijn interlanddebuut maken tegen Oostenrijk. De Noorse nationale ploeg moest een geheel nieuwe selectie samenstellen na een positieve coronatest, Strand Larsen was één van de achttien uitverkorenen. "Ik kreeg te horen dat ik in de basis zou starten, als ik me zou melden. Het was wel bizar om te horen. Je gaat van een vakantie naar een mogelijk interlanddebuut", beschrijft hij zijn opmerkelijk verlopen debuut.

Na afloop kreeg hij de complimenten van een oude bekende: kersvers Golden Boy Erling Braut Haaland, die hij nog kent van de nationale jeugdselecties. "Hij zei: misschien staan we ooit samen in de spits", aldus Strand Larsen. "Hij is een geweldige spits waar ik veel van kan leren."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws