Ten Hag erkent: 'Ik heb het rijtje nog even nagekeken, statistieken liegen niet'

Ten Hag erkent: 'Ik heb het rijtje nog even nagekeken, statistieken liegen niet'

Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 om 21:04wo 25-11-2020 om 21:04

Zakaria Labyad krijgt in de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen FC Midtjylland weer het vertrouwen als nummer 10 van Ajax. Erik ten Hag vindt dat niet meer dan logisch.

Labyad is belangrijk voor Ajax, aldus de trainer. "Eerst zijn rendement", zegt Ten Hag bij Veronica over de Marokkaans international, die zondag tegen Heracles Almelo (5-0) twee keer scoorde. "Hij geeft assists en maakt goals. En ook organisatorisch doet hij heel veel goede dingen. Hij het neer bij het drukzetten."

Ten Hag houdt tegen Midtjylland vast aan zijn basiself. "Omdat het draait", verklaart hij. "Ik vond na de uitwedstrijd tegen Midtjylland dat we beter aan de bal moesten zijn. In de laatste twee wedstrijden waren we daarin beduidend beter, dus dat willen we continueren. De Eredivisie is een totaal ander level. Hier wordt meer van ons geëist, dus we zullen beter moeten zijn."

"We gaan anders spelen, we gaan het niet kopiëren", voegt Ten Hag eraan toe. "Uit speelden we met een uitzakkende spits (Dusan Tadic, red.). Nu hebben we een spits (Lassina Traoré, red.) die wat hoger zal blijven, met Labyad er kort bij. We willen nu het spel maken en naar ons toe trekken."

Dat Ajax de laatste drie thuiswedstrijden in de Champions League verloor, weet Ten Hag ook. "Ik heb het rijtje nog even nagekeken. De statistieken liegen niet. Maar de laatste drie jaar is er niet zo'n groot verschil tussen uit en thuis in Europa."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws