Ajax heeft nu al duidelijkheid na zege van Atalanta op gehavend Liverpool

Ajax heeft nu al duidelijkheid na zege van Atalanta op gehavend Liverpool

25-11-2020 22:47 Laatste update: 22:56
69

Atalanta Bergamo heeft woensdagavond verrassend met 0-2 gewonnen van Liverpool en daardoor kan met nog twee wedstrijden te gaan al worden geconcludeerd dat over twee weken de beslissing valt in de Champions League-groep van Ajax. Ajax en Atalanta staan op zeven punten.

Liverpool trad zwaar gehavend aan tegen Atalanta. Manager Jürgen Klopp mist bijna al z'n verdedigers en moest daardoor flink improviseren. Hij kon niet anders dan gebruik maken van jongelingen Neco Williams en Rhys Williams. Op linksback was er een basisplek voor Konstantinos Tsimikas (ex-Willem ll). Wel kon Klopp gewoon beschikken over Georginio Wijnaldum en de teruggekeerde Mohamed Salah. 

Liverpool toonde niet z'n ware gezicht tegen Atalanta. De grootste kansen waren voor de ploeg van Gian Piero Gasperini, al deed die daar niets mee. Robin Gosens was dicht bij de 0-1 en ook Josep Ilicic verzuimde na een half uur de score te openen. Liverpool kreeg via Salah pas vlak voor rust een grote kans, hij raakte de lat.

De Engelse koploper liep na een uur spelen tegen de lamp toen Atalanta verrassend op voorsprong kwam. Alejandro Gomez ontsnapte aan zijn bewakers en tikte van dichtbij de 0-1 binnen. De 0-2 liet niet lang op zich wachten en werd gemaakt door Robin Gosens. Klopp had daarvoor al Salah van het veld gehaald voor Roberto Firmino.

Met man en macht zocht Liverpool naar de aansluitingstreffer, maar de Italiaanse poorten bleven gesloten. Mede omdat Liverpool dramatisch voor de dag kwam en geen enkel schot op doel vuurde. Daardoor moet de Engelse club alle zeilen bijzetten om Champions League-overwintering over de streep te trekken. Volgende week komt Ajax op bezoek op Anfield. Atalanta treft Midtyjlland. De wedstrijd in Amsterdam wordt sowieso bepalend, ongeacht de uitslag bij die wedstrijden. 

Internazionale - Real Madrid 0-2 (Groep B)
Inter blijft belabberd presteren in de Champions League en heeft een wonder nodig om ook in 2021 uit te komen in het miljardenbal. De ploeg verloor thuis van Real Madrid en staat laatste in Groep B. Real werd al snel in het zadel geholpen door een benutte strafschop van Eden Hazard na zeven minuten. Het werd voor Inter lastiger toen Arturo Vidal met twee keer geel moest vertrekken vanwege aanmerkingen op de leiding.

Veel gevaar kon Inter niet stichten. Toen Achraf Hakimi na een klein uur een eigen goal maakte en Real daardoor op 0-2 bracht, leek de wedstrijd gespeeld. Zonder succes probeerde Inter nog wat aan die achterstand te doen. Real doet weer helemaal mee en staat nog maar één puntje achter Borussia Mönchengladbach, dat eerder al met 4-0 won van Shakhtar Donetsk, dat ook nog kans maakt op een plek in de volgende ronde.

Bayern München - Red Bull Salzburg 3-1
Bayern scoorde in de uitwedstrijd maar liefst zes keer, maar Salzburg wist de schade in Duitsland relatief beperkt te houden. Het werd 3-1. Bayern was ook nu heer en meester, al werd de ban pas vlak voor rust gebroken door Robert Lewandowski. Door een ongelukkige actie van oud-Ajacied Maximilian Wöber werd het na rust 2-0, waardoor de wedstrijd beslist was. Salzburg had niets in te brengen en incasseerde ook nog de 3-0 van Leroy Sané. 

Bayern is zeker van Champions League-overwintering. Atlético Madrid, Lokomotiv Moskou en Salzburg gaan bepalen wie als tweede doorgaat naar de volgende ronde. Atlético kwam thuis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen de Russen.