Breaking news

Chelsea slaat nieuwe weg in: 'anti-Lampard' Tuchel wordt opvolger van Lampard

Van Feyenoord en via Man City naar Heerenveen: 'Niet te laat om het waar te maken'

Van Feyenoord en via Man City naar Heerenveen: 'Niet te laat om het waar te maken'

Gepubliceerd: donderdag 26 november 2020 om 16:33do 26-11-2020 om 16:33

Rodney Kongolo, de 22-jarige middenvelder van SC Heerenveen, ambieert nog altijd een stap naar de absolute wereldtop. Als talent zat hij in de jeugdopleiding van Manchester City, maar daar wist hij het niet te redden.

Als zestienjarige plukte City de jonge Kongolo weg bij Feyenoord. De middenvelder vraagt zich niet af hoe het had kunnen lopen als hij in Rotterdam was gebleven. "Dat kun je nooit weten", zegt hij tegen Voetbal International. "Het was altijd mijn ambitie om het eerste van Feyenoord te halen en daarna de top. Maar toen bood City mij een geweldige kans en heb ik een omweg genomen, maar ik ben nog heel jong. Het is zeker niet te laat om mijn dromen waar te maken."

Kongolo kwam na zijn periode in Engeland bij Heerenveen terecht. Daar zit hij op zijn plek en de Rotterdammer heeft ook geen spijt dat hij Manchester medio 2018 achter zich liet. "Wanneer je merkt dat je dreigt vast te lopen, moet je wel verder", legt hij uit. "Dus ik heb aangegeven dat ik weg wilde en de knop omgezet. Ik heb een positieve insteek. Ik dacht niet: Dit is het einde van mijn droom om de top te halen. Ik dacht: Er leiden meerdere wegen naar Rome."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws