Chaos in Buenos Aires: afscheid van Maradona loopt uit de hand

Chaos in Buenos Aires: afscheid van Maradona loopt uit de hand

Gepubliceerd: donderdag 26 november 2020 om 20:53do 26-11-2020 om 20:53

Laatste update: donderdag 26 november 2020 om 21:00do 26-11-2020 om 21:00

Het afscheid van Diego Maradona in Buenos Aires is uit de hand uit de hand gelopen, melden Argentijnse media. De kist van Maradona is uit het Casa Rosada, het paleis van de Argentijnse president Alberto Ángel Fernández, weggehaald nadat er buiten rellen uitbraken. Het gezin is geëvacueerd en in veiligheid gebracht.

Fans van Maradona, die woensdag op zestigjarige leeftijd overleed, wilden donderdag afscheid nemen in Buenos Aires. Dat ging lang goed, maar nadat de politie meldde dat het paleis om 16.00 uur Argentijnse tijd zou sluiten, sloeg de sfeer om. 

De Argentijnen probeerden door de dranghekken te breken om zo op tijd te zijn voor het Casa Rosada de deuren zou sluiten. Daardoor ontstond een oncontroleerbare situatie. Er braken rellen uit en de politie werd bekogeld met stenen. Agenten moest traangas, rubberen kogels en zelfs waterkanonnen inzetten om de menigte in bedwang te houden.

Verslaggever Sander Weeda van FOX Sports is in Buenos Aires en beschrijft de sfeer. "De sfeer is volledig omgeslagen. De rij is gesloten en vanaf dat moment is het een totale chaos geworden. De politie heeft inmiddels ingegrepen met waterkanonnen en pepperspray."

Maradona overleed woensdag op zestigjarige leeftijd. Volgens Argentijnse media werd een hartaanval hem fataal.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Diego Maradona

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws