Sterk AZ herpakt zich tegen Real Sociedad: Alkmaarders krijgen te weinig

Sterk AZ herpakt zich tegen Real Sociedad: Alkmaarders krijgen te weinig

Gepubliceerd: donderdag 26 november 2020 om 22:50do 26-11-2020 om 22:50

AZ heeft zich na de kansloze 1-0 nederlaag in Spanje uitstekend hersteld in het tweede duel met Real Sociedad in de Europa League. De ploeg van coach Arne Slot speelde zeer verdienstelijk met 0-0 gelijk in het Afas Stadion.

Waar de Alkmaarders tijdens de eerste ontmoeting weinig te vertellen hadden, hielden ze donderdagavond uitstekend stand. Alleen Adnan Januzaj kreeg na 25 minuten een grote kans namens de Basken, maar de Belg schoot over. AZ liet zich het kaas niet van het brood eten en nam brutaal het initiatief over. Teun Koopmeiners was dicht bij de 1-0, maar doelman Álex Remiro bracht met enige moeite redding.

Het gaf de thuisploeg het nodige vertrouwen. Zo schoot Calvin Stengs niet veel later net naast. Ook in de tweede helft kreeg AZ de beste mogelijkheden. Een kopbal van Dani de Wit uit een hoekschop was een prooi voor Remiro, terwijl een pegel van Koopmeiners uiteen spatte op de lat. De koploper van de Primera División kon daar verrassend weinig tegenover stellen. Pas tien minuten voor tijd liet Real Sociedad zich weer eens zien, toen Marco Bizot moest ingrijpen na een vrije trap.

Aan de andere kant verzuimde AZ zich te belonen voor een sterke prestatie. Daar kon ook invaller Myron Boadu geen verandering in brengen, al bracht de spits na een goede actie nog wel bijna Zakaria Aboukhlal in stelling. De Marokkaanse international kopte nipt over. AZ ontsnapte zelf ook nog na gevaar van Mikel Merino, waardoor het bij 0-0 bleef.

Hoewel er wellicht meer in had gezeten, is er nog voldoende perspectief voor AZ in groep F. De Alkmaarders hebben nu zeven punten, net als Real Sociedad. Napoli won met 2-0 van Rijeka en heeft nu negen punten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws