Oppermachtig Amerika drukt Nederland in Breda met de neus op de feiten

Oppermachtig Amerika drukt Nederland in Breda met de neus op de feiten

Gepubliceerd: vrijdag 27 november 2020 om 20:32vr 27-11-2020 om 20:32

Laatste update: vrijdag 27 november 2020 om 20:51vr 27-11-2020 om 20:51

Het Nederlands vrouwenelftal heeft voor het eerst in vijftien maanden weer een wedstrijd verloren. Wereldkampioen Amerika, dat Oranje voor het laatst versloeg, was in het Rat Verlegh Stadion te sterk: 0-2.

Nederland - Amerika was een herhaling van de WK-finale van vorig jaar. Die werd op 7 juli 2019 in Frankrijk gespeeld en werd gewonnen door Team USA, dat veel te sterk was. Daarna verloor Oranje geen wedstrijd meer, tot nu.

Anderhalf jaar later was Amerika opnieuw te sterk voor Oranje, dat het moest doen zonder een aantal smaakmakers, waaronder Vivianne Miedema en Stefanie van der Gragt. Nederland kwam meermaals goed weg en creërde zelf amper iets. Voor rust kwam Amerika verdiend op voorsprong. Rose Lavelle, die Oranje in de WK-finale ook al in het hart trof, was opnieuw trefzeker. Ze verschalkte Sari van Veenendaal met een prachtig schot van afstand.

Ook na rust was Amerika overduidelijk een maatje te groot, al werd het overwicht niet uitgedrukt in doelpunten. Na de invalbeurt van sterspeelster Alex Morgan werd de wedstrijd beslist door Kristie Mewis. De 0-3 van de Amerikanen werd afgekeurd. Jill Roord creërde vlak voor tijd de enige Nederlandse kans, maar zonder succes.

Dinsdag spelen de Oranje Leeuwinnen om het echie, tegen Kosovo in de EK-kwalificatie. Nederland heeft zich al geplaatst voor het EK 2022.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws