Blunderende Pierie krijgt de hoofdrol op vreselijke avond voor FC Twente

Blunderende Pierie krijgt de hoofdrol op vreselijke avond voor FC Twente

Gepubliceerd: vrijdag 27 november 2020 om 21:51vr 27-11-2020 om 21:51

Een goede reeks van FC Twente is vrijdag abrupt beëindigd door RKC Waalwijk. Mede dankzij een grote blunder van Kik Pierie won de nummer elf van de Eredivisie verrassend met 0-2 in de Grolsch Veste.

Na de verloren bekerwedstrijd tegen De Graafschap won Twente van PEC Zwolle en ADO Den Haag en werd er gelijkgespeeld tegen PSV. Tegen RKC was de ploeg van Ron Jans echter zichzelf niet.

Twente begon met een schot op de paal nog wel goed, maar kreeg daarna de 0-1 om de oren. Ola John kapte z'n directe tegenstander twee keer uit en gaf hoog voor op Cyril Ngonge, die Joël Drommel van dichtbij kansloos liet met een vlammend schot. De tweede Waalwijkse goal liet daarna niet lang op zich wachten. Pierie bouwde in slakkentempo op en verloor de bal daarna knullig aan Finn Stokkers. Hij jaagde de bal feilloos achter Drommel.

Ook in de tweede helft was het spel van Twente niet om over naar huis te schrijven, maar ook bij RKC was het beste er vanaf. Jans wisselde maar liefst drie keer, maar dat bracht geen verschil. Pierie solliciteerde met een zaag nog naar rood, echter kreeg hij slechts geel. Dat het niet ook nog 0-3 werd heeft Twente te danken aan Drommel, die zijn ploeg met drie geweldige reddingen op de been hield. 

Twente had in punten gelijk kunnen komen met nummer drie Feyenoord, maar blijft steken op plek vijf en kan worden ingehaald door sc Heerenveen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws