Matusiwa getipt voor 'De Roon-route': 'Misschien ook uitkomend in Oranje'

Matusiwa getipt voor 'De Roon-route': 'Misschien ook uitkomend in Oranje'

Gepubliceerd: zaterdag 28 november 2020 om 07:14za 28-11-2020 om 07:14

Een doorbraak bij Ajax bleef uit voor Azor Matusiwa, maar Henk de Jong en Mark-Jan Fledderus sluiten niet uit dat hij via een omweg alsnog de top haalt. Zij zijn lovend over de 22-jarige middenvelder van FC Groningen.

Matusiwa sloot in 2018 aan bij de selectie van Ajax, maar een revalidatie van een halfjaar wegens een liesblessure gooide roet in het eten. "De club wilde dat ik weer onder aan de ladder zou beginnen, bij Jong. Dat was een enorme teleurstelling. Ik had meer waardering verwacht", legt de balafpakker uit aan Voetbal International.

Na een verhuur aan De Graafschap, werd Matusiwa verkocht aan FC Groningen. Hij redde het niet bij Ajax, maar De Jong vindt dat de middenvelder wordt onderschat en wijst op Marten de Roon. "Ik zie Azor ook wel zo'n route afleggen, misschien ook wel uitkomend bij het Oranje. De Roon heeft immers niet het eeuwige leven", zegt de voormalig coach van De Graafschap en huidig trainer van SC Cambuur.

"Azor lag afgelopen zomer al goed in de markt", vult Fledderus, technisch manager van FC Groningen, aan. "Door zijn goede spel van de laatste weken is dat alleen maar toegenomen. Vanuit Duitsland, Engeland en Frankrijk wordt er al regelmatig bij ons geïnformeerd." Waarom de Nederlandse top niet belt, weet Fledderus niet. "Hoe Azor er precies opstaat bij de topclubs weet ik natuurlijk niet. Het zou kunnen komen doordat we in Nederland over het algemeen geneigd zijn naar wat verfijndere middenvelders te zoeken, maar in mijn ogen heb je altijd een type-Matusiwa nodig."

Matusiwa zette afgelopen zomer nadrukkelijk in op een transfer, maar hij is blij dat hij nu nog in Groningen speelt. "Ik draag nu de aanvoerdersband, speel voor Jong Oranje en ontwikkel me goed. Daardoor word ik meer waard en verwacht ik dat er na dit seizoen nog mooiere kansen voor me komen. In de Bundesliga of Premier League spelen, dat is mijn doel."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Matusiwa het Nederlands elftal halen?

Ja
63%
Nee
37%
(701 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws