'Dun sprietje' voor Ajax-transfer: 'Kwam in drie maanden tien kilo spiermassa aan'

'Dun sprietje' voor Ajax-transfer: 'Kwam in drie maanden tien kilo spiermassa aan'

Gepubliceerd: zaterdag 28 november 2020 om 07:45za 28-11-2020 om 07:45

Kjell Scherpen heeft sinds zijn overstap van FC Emmen naar Ajax in 2019 grote stappen gezet. De twintigjarige doelman is vastbesloten om zijn criticasters ongelijk te bewijzen.

"Ik denk dat ik op alle fronten wel completer bent geworden", zegt Scherpen op de clubsite. "Dan moet je denken aan het keepende gedeelte, het fysieke gedeelte en het voetballende gedeelte. Daardoor voel ik mezelf comfortabeler in het doel en is mijn spel verbeterd." Vooral zijn fysieke groei is indrukwekkend. "Toen ik bij Emmen zat, dacht ik dat ik fysiek wel in orde was. Maar toen ik bij Ajax kwam, kwam ik in drie maanden tien kilo spiermassa aan. Als ik nu foto's terugzie van mezelf bij Emmen besef ik dat ik toen nog best een dun sprietje was."

Scherpen vertelde al aan VoetbalPrimeur dat hij komend seizoen zo veel mogelijk speeltijd wil opdoen. "Ik hoop dat ik op de goede weg ben en dat kan laten zien aan de mensen die dachten dat dat niet zo was", stelt de sluitpost, die op zijn plek is in Amsterdam. "Mensen van buitenaf zien Ajax weleens als een koude club. Maar de mensen die er zijn, zijn allemaal aardig en dragen je een warm hart toe. Het voelt als een familie. Het is een warme club."

Scherpen weet dat hij nog stappen moet zetten en wil dit seizoen zoveel mogelijk leren bij zowel het eerste elftal als Jong Ajax. Dat kan ook op de trainingen. "Als je bijvoorbeeld van Klaas-Jan Huntelaar elke dag schoten op doel krijgt, die allemaal strak in de hoek gaan, kun je daar veel van opsteken."

Wel is Scherpen al trots op zijn ontwikkeling. "Ik denk dat ik wel trots kan zijn op hoe ik alles doorstaan heb", stelt de international van Jong Oranje, die twee jaar geleden zijn broer verloor. "Voor iemand van mijn leeftijd is het niet niks wat ik heb meegemaakt. Dat alles heeft me wel sterker gemaakt en tot de persoon gemaakt die ik nu ben."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Scherpen Ajax 1-materiaal?

Ja
73%
Nee
27%
(4482 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws