'KNVB moet niet beslissen over uitstellen PSV-ADO, dat is voor betaald voetbal'

'KNVB moet niet beslissen over uitstellen PSV-ADO, dat is voor betaald voetbal'

28-11-2020 10:55
25

Net als in de buitenlandse topcompetities het geval is, moet ook in Nederland de macht veel minder bij de KNVB en veel meer bij de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie komen te liggen. Dat stelt Eredivisie CV-directeur Jan de Jong.

"Daar willen wij ook naartoe, in den beginne door de Eredivisie en de Eerste Divisie, de CED, samen te voegen tot één organisatie", zegt De Jong in het Algemeen Dagblad. "Het is veel zinvoller om als betaald voetbal samen op te trekken, door straks met één mond te kunnen praten richting Den Haag, de KNVB of een potentiële nieuwe mediapartij. En vervolgens ook méér verantwoordelijkheid te nemen."

"Bij ons in Nederland beslist de KNVB over het uitstellen van PSV-ADO Den Haag, terwijl dat eigenlijk een kwestie is voor het betaald voetbal zelf", vervolgt de voormalig directeur van Feyenoord. "Een kwestie als EasyToys op het shirt van FC Emmen? Dat moeten de profclubs toch lekker zelf weten? Zaken zoals tuchtrecht, arbitrage en de speelkalender kunnen dan prima bij de KNVB blijven, in de faciliterende rol die een bond ook hoort te hebben. Maar als profvoetbal moeten we het stuur veel meer in handen durven nemen."