'Ik verdiende niks, maar kreeg wel twee vuilniszakken met Ajax-kleding mee'

'Ik verdiende niks, maar kreeg wel twee vuilniszakken met Ajax-kleding mee'

Gepubliceerd: zaterdag 28 november 2020 om 13:03za 28-11-2020 om 13:03

Laatste update: zaterdag 28 november 2020 om 13:19za 28-11-2020 om 13:19

Voor Ben Haverkort (59) is FC Emmen-Ajax een bijzondere wedstrijd. De oud-scheidsrechter speelde in de jeugd van de Amsterdammers en is momenteel commercieel directeur van de club uit Drenthe.

Haverkort redde het niet bij Ajax, maar speelde namens Telstar, SC Cambuur en FC Emmen wel bijna 400 wedstrijden in de Eerste Divisie. "Had ik dat niet gedaan, dan had ik hier nu niet gezeten", stelt de commercieel directeur van FC Emmen tegen het Het Parool, dat zaterdagavond Ajax op bezoek krijgt in eigen huis.

Haverkort speelde zelf een tweetal seizoenen in de jeugd van Ajax, een periode waar hij met veel plezier op terug kijkt. "Als je naar Ajax kon, dan ging je niet naar een andere club, al kon ik toen bij Ajax niks verdienen."

De voormalig-scheidsrechter verdiende dan wel niets bij Ajax, maar ging niet met lege handen naar huis, nadat hij een jeugdcontractje tekende. "Ik kreeg na dat gesprek wel twee vuilniszakken mee met Ajax-tenues en trainingspakken", vertelt Harverkort. FC Emmen-Ajax begint zaterdagavond om 18.45 uur.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws