Ten Hag bespreekt Ajax-opstelling tegen Emmen: 'Hij wil spelen, dat kan hij ook'

Ten Hag bespreekt Ajax-opstelling tegen Emmen: 'Hij wil spelen, dat kan hij ook'

Gepubliceerd: zaterdag 28 november 2020 om 18:43za 28-11-2020 om 18:43

Laatste update: zaterdag 28 november 2020 om 18:49za 28-11-2020 om 18:49

Sean Klaiber begint zaterdagavond als linksback bij Ajax, dat het op gaat nemen tegen FC Emmen. Trainer Erik ten Hag heeft besloten niet teveel aan zijn opstelling te sleutelen, al staat er over drie dagen de volgende wedstrijd op het programma: de Champions League-clash met Liverpool.

Nicolás Tagliafico is er op bezoek bij Emmen niet bij en Ten Hag heeft besloten om Klaiber op de plaats van de Argentijn te zetten. Noussair Mazraoui blijft gewoon als rechtsback spelen. "Klaiber begint op links. Als je één probleem hebt, moet je er geen twee maken", vertelt Ten Hag voor de wedstrijd in gesprek met FOX Sports. "De rest laat je intact. Nous kan daar natuurlijk spelen, maar Sean ook."

Naast Tagliafico mist Ten Hag ook routinier Daley Blind. "Blind is niet wedstrijdfit", geeft de Ajax-trainer aan. Hij kan wel beschikken over Davy Klaassen en Antony. "Klaassen voelt zich goed. Hij wil spelen, dat kan hij ook." Antony begint ook, maar Ten Hag denkt niet dat de Braziliaan de negentig minuten vol gaat maken. "Het zou wel kunnen, maar het is niet per se noodzakelijk. Je mag vijf keer wisselen en we hebben goede aanvallers op de bank zitten."

De Ajax-staf maakt voor elke wedstrijd de balans op en beslist dan welke spelers er gaan starten. Ten Hag ziet dat het totaal niet te vergelijken is met afgelopen seizoenen. "De situatie is dat we heel veel wedstrijden in korte tijd achter elkaar krijgen. Het is een totaal andere tijd waarin je zit. Over drie dagen spelen we weer een wedstrijd. We kijken: wat hebben we vandaag nodig en wat dinsdag?"

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws