Zahavi geen 'kapstok' voor ingrijpend gewijzigd PSV: 'Helft van de ballen kwijt'

Zahavi geen 'kapstok' voor ingrijpend gewijzigd PSV: 'Helft van de ballen kwijt'

29-11-2020 21:05
68

Eran Zahavi was één van de slechts drie PSV'ers die na de Europa League-wedstrijd tegen PAOK Saloniki zijn plekje had behouden. De 33-jarige spits uit Israël maakte zijn uitverkiezing tegen Sparta echter niet waar, vond FOX Sports-analist Kenneth Perez.

Zahavi stond samen met Mauro Júnior voorin, maar kon PSV niet aan extra stootkracht helpen: bij rust was er nog niet één schot tussen de palen genoteerd. Perez was dan ook niet onder de indruk van de routinier. "De helft van de ballen verliest hij. Ze springen van zijn voet", aldus de Deense analist tijdens de rust van PSV-Sparta. "Zijn aannames, tegen FC Twente was het al heel moeizaam, tegen PAOK was het al heel moeizaam. En Vandaag is het wederom zo."

Van een speler met de ervaring van Zahavi mag meer verwacht worden, voegde Perez daaraan toe. "Je verwacht niet van Ledezma en Fein – die weinig speelt – en Mauro Júnior, dat zij het gaan doen. Hij moet eigenlijk de kapstok zijn voor de rest, waar de rest zich aan op moet trekken. Dat laat hij zeker niet zien."