Bloedstollende Champions League-apotheose lonkt: 'Ik ben niet bezig met Ajax'

Bloedstollende Champions League-apotheose lonkt: 'Ik ben niet bezig met Ajax'

Gepubliceerd: maandag 30 november 2020 om 15:25ma 30-11-2020 om 15:25

FC Midtjylland verloor de eerste vier groepswedstrijden in de Champions League, maar desondanks is van onderschatting geen sprake bij Atalanta Bergamo. Trainer Gian Piero Gasperini beseft dat zijn ploeg moet winnen om de kans op overwintering te vergroten.

Midtjylland is al uitgeschakeld. Toch trapt Atalanta het gaspedaal in. "Ze hebben nog geen punten gepakt, maar wel veel problemen veroorzaakt voor zowel Ajax als Liverpool", zegt Gasperini op de persconferentie. "We zullen een team treffen dat er klaar voor is. Competitiewedstrijden zijn altijd moeilijk, maar Champions League-wedstrijden zijn nog moeilijker. Ik ben helemaal niet bezig met het resultaat van Ajax."

"We willen altijd winnen, maar het zal niet makkelijk worden na de wedstrijden tegen Liverpool en Ajax. Wij zullen vast blijven houden aan onze speelstijl. We spelen veel wedstrijden en proberen ze zo goed mogelijk af te werken", zegt Gasperini.

Atalanta treedt echter niet op volle oorlogssterkte aan tegen Midtjylland. "De situatie is hetzelfde als zaterdag (tegen Hellas Verona, red.): Miranchuk, Malinovskyi, Pasalic en Gollini zijn er niet bij. Robin Gosens is wel weer hersteld."

Atalanta heeft bij winst op Midtjylland aan een punt genoeg in Amsterdam als Ajax dinsdag niet wint van Liverpool.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws