Meijer ziet kansen voor Ajax: 'Hij was altijd het schoothondje van Van Dijk'

Meijer ziet kansen voor Ajax: 'Hij was altijd het schoothondje van Van Dijk'

Gepubliceerd: maandag 30 november 2020 om 19:03ma 30-11-2020 om 19:03

Erik Meijer speelde in de jaren negentig voor Liverpool en denkt dat Ajax dinsdagavond een goede kans maakt tegen The Reds. Vooral de afwezigheid van Virgil van Dijk is lastig op te vangen voor de club van manager Jürgen Klopp.

"Het is allemaal niet zo overtuigend en stabiel als vorig jaar. Dat heeft veel te maken met de afwezigheid van Virgil van Dijk achterin", vertelt Meijer in gesprek met De Telegraaf. "Klopp kiest nu voor jonge jongens achterin en verwacht van Joël Matip, dat hij leiding geeft aan de defensie. Maar hij was altijd het schoothondje van Van Dijk. Dan kun je niet ineens de leider gaan spelen. Dat werkt niet."

De afgelopen jaren won Liverpool de ene na de andere prijs, maar het spel is dit seizoen minder. "Het is momenteel allemaal wat minder bij Liverpool na twee fantastische jaren. Behalve met de afwezigen heeft dat ook te maken met de enorme belasting die de ploeg voor zijn kiezen heeft gehad", stelt Meijer. "De speelwijze van Klopp vergt veel van een spelersgroep. Ik heb ook wel begrip voor zijn klachten. Het is een moordend programma, dat een ploeg als Liverpool moet afwerken."

Meijer denkt daarom dat er kansen liggen voor de ploeg van trainer Erik ten Hag. "Ajax zal moedig moeten spelen, eigenlijk zoals ze dat in de thuiswedstijd deden, maar dan wel beter met de kansen om moeten gaan. Atalanta Bergamo heeft vorige week laten zien hoe Liverpool verslagen kan worden."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws